"Bogoni" (specjaliści od serowych kulek), to firma która zajmuje się produkcją Sera Bogoni typu mozzarella. Bazuje na naturalnych surowcach i półproduktach, co czyni smak sprzedawanych produktów naturalnym. Kulki doskonale nadają się na przykład jako dodatek do miejscowych win pogórzańskich. Ser wytwarzany jest z mleka pochodzącego z gospodarstw miejscowych rolników, dzięki czemu każdy turysta wyjeżdżający z regionu powinien na pamiątkę zakupić kulki z Bogoniowic. Więcej informacji na stronie www.bogoni.pl
Zakład Mleczarski "MLEK-BOG"
Marek Wołkowicz i wspólnicy sc
33-190 Ciężkowice
Bogoniowice 62A
tel. 14 651 02 26, kom. 510 165 025
www.bogoni.pl
handel@bogoni.pl
Marki wchodzące w skład promowanego sera Bogoni, to:
Kulki Serowe BOGONI
Kulki Syzyfa
Serowa Liga Mistrzów
Serojadki
5 Light
Ser Bogoni Kanapkowy
Przykładowe produkty:
Kulki Serowe BOGONI
SMAKI:
czosnkowy, paprykowy, ziołowy, podwędzany, naturalny, oliwkowy
WAGA NETTO:
450g
TERMIN PRZYDATNOŚCI:
31 dni
OPIS:
Ser produkowany z wyselekcjonowanego mleka krowiego najlepszej jakości. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Masa serowa powstaje z mleka ukwaszonego mieszankami specjalnych bakterii oraz pod wpływem działania enzymów podpuszczki i jest głęboko ukwaszona. Produkowany ser przybiera kształt kulisty o średnicy ok. 2 cm. Powierzchnia serów jest gładka i błyszcząca, powierzchniowa warstwa (skórka) bardzo cienka, w kolorze mlecznej bieli z odcieniem słomkowym, a także w kolorze charakterystycznym dla dodatków smakowych, ziół i przypraw. Posiada elastyczną konsystencję. Masa w środku z wyraźnie widocznymi nakładającymi się na siebie warstwami złożonymi z nitek, im bliżej powierzchni tym lepiej widocznymi. Smak łagodny, wędzony, a także z domieszką zastosowanych ziół i przypraw.
Wartości odżywcze [w 100 g produktu]: 25 g białka, 0,9 g węglowodany, 24 g tłuszczu. Wartość energetyczna 1321 kJ
Kulki Syzyfa
SMAKI:
paprykowy, ziołowy
WAGA NETTO:
220g
TERMIN PRZYDATNOŚCI:
60 dni
OPIS:
Ser sałatkowy w zalewie olejowej z ziołami lub papryką. Przeznaczony dla smakoszy oryginalnych i nowych produktów. Oryginalny pomysł na prezent. Doskonały w naturalnej formie i jako dodatek do sałatek, itp.
Ser produkowany z wyselekcjonowanego mleka krowiego najlepszej jakości. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Masa serowa powstaje z mleka ukwaszonego mieszankami specjalnych bakterii oraz pod wpływem działania enzymów podpuszczki. Produkowany ser przybiera kształt kulisty o średnicy ok. 2 cm. Powierzchnia serów jest gładka i błyszcząca, powierzchniowa warstwa (skórka) bardzo cienka, w kolorze mlecznej bieli z odcieniem słomkowym, posiada elastyczną konsystencję. Smak łagodny, słodkawy z nutą ziół i przypraw zastosowanych w zalewie olejowej takich jak: papryka, koleandra, zioła prowansalskie, gorczyca, ziele angielskie, pieprz, majeranek, ocet winny, oliwki.
Wartości odżywcze [w 100 g produktu]: 25 g białka, 0,9 g węglowodany, 24 g tłuszczu. Wartość energetyczna 1321 kJ.
Serowa Liga Mistrzów
SMAKI:
czosnkowy- podwędzany, naturalny- ziołowy, naturalny-paprykowy
WAGA NETTO:
110g
TERMIN PRZYDATNOŚCI:
49 dni
OPIS:
Ser w opakowaniu jednostkowym, doskonały na wspólne spotkania pełniąc funkcję przekąski, fantastycznie sprawdzający się na "koreczkach" i szaszłykach, ale również jako dodatek do sałatek.
Ser produkowany z wyselekcjonowanego mleka krowiego najlepszej jakości. Należy do grupy serów pasta filata (z masy parzonej), które powstają w procesie ugniatania i rozciągania masy serowej w gorącej wodzie lub serwatce. Masa serowa powstaje z mleka ukwaszonego mieszankami specjalnych bakterii oraz pod wpływem działania enzymów podpuszczki. Produkowany ser przybiera kształt kulisty o średnicy ok. 2 cm. Powierzchnia serów jest gładka i błyszcząca, powierzchniowa warstwa (skórka) bardzo cienka, w kolorze mlecznej bieli z odcieniem słomkowym, a także w kolorze charakterystycznym dla wędzenia a także dodatków takich jak zioła i przyprawy. Posiada elastyczną konsystencję. Smak łagodny, słodkawy, wędzony oraz z nutą zastosowanych ziół i przypraw.
Wartości odżywcze [w 100 g produktu]: 25 g białka, 0,9 g węglowodany, 24 g tłuszczu. Wartość energetyczna 1321 kJ.
Więcej informacji na stronie www.bogoni.pl
Kontakt z Lokalną Grupą Działania Dunajec-Biała: Kierownik biura: Jan Czaja jan.czaja@dunajecbiala.pl tel. 14 665 37 37 |
Informacja turystyczna, obsługa strony: Piotr Firlej - Centrum Usług Turystycznych i Przedsiębiorczości kontakt@cut.travel.pl tel. 691 856 577 |
all rights reserver dunajecbiala.pl design by marketingstudio.pl |
Oficjalna strona informacji turystycznej Gminy Ciężkowice, Pleśna, Wojnicz, Zakliczyn. Strona prowadzona jest w ramach działalności Lokalnej Grupy Działania Dunajec-Biała.